<![CDATA[Qui més qui menys compta amb alguns records esplèndids; records que no canviaria pels de ningú i que pot valorar que, per si mateixos, poden donar sentit a la seva vida.

Leer este artículo en Castellano

Aquests records van imbuir de plenitud un present, o potser no, perquè hi ha reconeixements que requereixen perspectiva.
Els records semblen no ser gaire valorats en el camp del creixement personal, perquè se’ns indueix la tirania del present; un present que, si ens ho prenem de forma literal, ens pot assecar de seguida el cor i aturar la nostra vibració. Perquè deixar d’estar atents a la multidimensionalitat de tot allò amb què vibrem per passar a estar atents a un sol àmbit d’experiència ens talla les ales, en realitat. [Estic parlant de quan ens diuen senzillament “estigues en el present”, instrucció davant la qual fem el que podem: en general, ens posem seriosos i intentem estar atents a més coses de l’àmbit físic, però no se’n deriva una plenitud.]
46- El rico presente 002
Podem adonar-nos d’una cosa: els fets, els diversos esdeveniments de la nostra vida, se succeeixen amb increïble rapidesa. Si diem que només el present importa, que només el moment és rellevant, estem fent apologia de la malaltia d’Alzheimer, en què no es recorda res remotament anterior ni hi ha tampoc cap projecció de futur. I crec que a ningú no li agrada viure en estat alzheimèric; tots preferim conservar la perspectiva general de les nostres vides i ser capaços d’interrelacionar els diversos fets.
Essent que els esdeveniments presents transcorren en un sospir, que no hi ha cap moment que s’eternitzi, i essent que volem que la nostra vida tingui algun sentit, no és possible concebre aquest sentit per mitjà del present fred, sinó que cal fer-ho atenent a una globalitat. Atenent a allò que ens fa prendre una millor decisió avui a partir de l’experiència d’ahir. Atenent al bagatge de saviesa del qual estem tan orgullosos, adquirit gràcies a atresorar moments de comprensió.
46- El rico presente 003
És tan important la suma de tot ço anterior que hem viscut, tan rellevant, que fins i tot podríem arribar a dir que el present és quelcom que passa per donar-nos una experiència que puguem incorporar al conjunt del nostre bagatge, per acudir-hi sempre que ho considerem o ho sentim oportú. En altres paraules: en cert sentit podem dir que el que ens passa a la vida és rellevant, més que pel seu esdevenir en el present, pel que suma al dipòsit de tot el que recordem.
Quant va durar allò que vas experimentar de nen però que saps que no oblidaràs mai? En ocasions són petites escenes de només uns segons. Però han quedat incorporades al teu patrimoni personal amb tanta solidesa que s’estenen formant part del conjunt de la teva vida. Aleshores, aquell present de només uns segons va constituir una mena d’“excusa” per proporcionar-te quelcom de molt més abast que el fet en si: la seva incorporació i recreació en la teva consciència, d’on n’extreus intuïtivament el significat, que no és altre que una vibració-experiència que nodreix la teva ànima.
46- El rico presente 004
Això ens porta a la següent consideració: el present no té validesa només pel que esdevé en el moment, sinó també i sobretot per les associacions explícites o latents que sumem a l’experiència del present. Qui experimenta el present és algú que es troba en ell amb tot el seu bagatge de consciència, amb la qual cosa en aquest present incorpora les seves sensacions i sentiments que tenen algun tipus de relació amb l’escena. Així doncs, el present és no només allò que experimento com a present pròpiament dit, sinó també tot allò que li afegeixo per enriquir-lo.
Posem per exemple que em trobo en un parc. Una postura de present fred em faria reconèixer “sóc en un parc” i estaria atent a tot el que fos possible, però no em sentiria vibrar d’una forma especial. En canvi, una postura de present ric em proporcionaria espurnes dels meus anteriors moments de felicitat en un parc; moments en què a més no estava sol sinó que hi havia altres persones; i fins i tot, més enllà, puc visualitzar aquest parc ple de vida, de persones o presències que són molt felices en ell. Si m’aturo a olorar una flor, tota aquesta riquesa s’exacerba. La meva consciència s’ha ocupat d’omplir aquest moment per mitjà de fer convergir en aquest present el millor que hi ha en mi destil·lat dels meus moments de felicitat anteriors, destil·lat de les meves experiències gurmet. Tinc la sospita que la sensibilitat de poblar el que passa físicament en el present amb vibracions associades constitueix la nutrició de les imaginacions més inspirades.
46- El rico presente 005
Hi ha quelcom que hem de tenir en compte: que el temps no existeix. Que només existeix el moment present. Contradictori amb tot el que he exposat? Just el contrari: si només hi ha el moment present, el nostre passat i fins i tot el nostre futur conviuen amb nosaltres en el moment, però en no poder-se acumular els moments (seria com si, en viatjar, tot el paisatge recorregut anés venint amb nosaltres) queda un recurs per a harmonitzar tots els temps: que tots ells es condensin i resumeixin en la nostra consciència. És a dir, aquí i ara sóc la suma de tot el que m’ha esdevingut (i, en principi també, del que m’esdevindrà; potser per això tenim de sobte comprensions inexplicables. Però millor no entrem ara en aquest terreny). Els moments no poden acumular-se, però sí que s’ha acumulat l’experiència que se’n deriva. Per això qualsevol present pot contenir, legítimament, la riquesa de tot el que hem destil·lat.
No sé si alguna vegada t’has plantejat el següent: has viscut alguns moments tan màgics i especials que et preguntes com pot la Plenitud prescindir-ne; com serà possible que després de la teva mort aquests moments siguin descartats i com podràs ser eternament feliç en la llum en absència dels éssers i escenaris que han constituït per a tu el paradigma de la felicitat perfecta. Creus fins i tot que hauràs de seguir reencarnant buscant reeditar aquestes experiències, tornant-a trobar amb tots aquells i tot allò que associes amb una felicitat tan gran. I d’alguna manera sents que no hi ha dret que això se’t tregui; si el cosmos aspira a la teva plenitud, no té sentit que et prengui allò amb què associes la felicitat.
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-romantic-couple-intimate-moment-beach-photo-happy-image33877286
Bé, a veure què tal aquesta reflexió: el que vas viure no van ser altra cosa que excuses per proporcionar aquest bagatge per a la teva ànima. És a dir, no importa tant el que vas viure com el que vas fer i fas amb això. I això et pertany per sempre. D’alguna manera, t’acompanyarà enllà del temps. I ja que tot és un i tots som un, no hi haurà manera que puguis veure’t separat del que tant estimes. Al contrari; el fet d’estimar-ho tant t’hi uneix indefectiblement i permanent.
Hi ha una trampa: la nostàlgia. La nostàlgia consisteix a valorar en gran mesura un fet que va tenir lloc i anhelar-ne el retorn, cosa que en la major part d’ocasions resulta impossible. Això condemna el nostàlgic al dolor d’un anhel inviable; és una forma de sofriment de la qual es parla poc però que manté moltes persones sumides en un pou de negror. En la nostàlgia la persona no reuneix la seva energia, sinó que n’encapsula bona part dins d’un embolcall d’impossible i la separa de si mateixa. Així, sempre li faltarà alguna cosa.
46- El rico presente 007
El present ric del que parlo és l’antípoda de la nostàlgia. El present ric consisteix a ser on sóc amb la suma del que sóc, permetent associacions felices però sense forçar-les, sabent que estar vivint el que estic vivint era l’objectiu de les experiències que un cop vaig tenir. Alhora, reconec la meva unitat amb allò que recordo i estimo i ho beneeixo, conscient que hi estic unit per sempre, en el moment Únic que és sinònim d’eternitat. I deixo en mans de la Providència, de la Divina Intel·ligència que va fer possible les meves millors vivències, que allò es transmuti de la millor manera per a la major felicitat de tots.
Algú que agraeix i valora les seves vivències d’aquesta manera no pot ser pobre, mai. Doncs on sigui que vagi, i tingui els diners que tingui, va amb la seva millor roba: el bagatge existencial, d’experiències, que ningú no li pot prendre.
© Francesc Prims Terradas. Autor del libro de entrevistas Nuevos paradigmas (Editorial Sirio, febrero de 2015). Francesc Prims imparte charlas y talleres sobre la felicidad.  www.francescprims.com

Leer este artículo en Castellano

46- El rico presente 001

[divider]

Vull convidar-te a la xerrada que faré a Valladolid (Espanya) el dia 16 gener 2016 sota el títol “Claves de los nuevos paradigmas” en el context de les Jornadas Despierta organitzades per Ángel del Pozo de Pablos. A continuació de la xerrada procediré a signar exemplars del llibre d’entrevistes Nuevos paradigmas. L’endemà, al matí, conduiré el taller “El goig d’estar vius”, en què posarem el fre de mà per aprofundir en la consideració de fets obvis però que sovint se’ns escapen. (Re)prendre la consciència de certs aspectes de l’existència que ens parlen de l’increïble miracle que és la vida pot fer molt per establir les bases d’una major plenitud.
M’encantaria veure’t per allà (més informació al meu web). Fins aviat.
Me encantaría verte por allí (más información en mi web). Hasta pronto.
Jornadas Despierta 2016 Portada web
[divider]

Taller francesc prims

[divider]

 Llibre Nuevos paradigmas (Editorial Sirio)

 De l’autor Francesc Prims

LINK DE COMPRA: www.casadellibro.com/libro-nuevos-paradigmas/9788416233335/2490111

PRESENTACIÓ A CASA DEL LIBRO

PORTADA DEL LLIBRE:

Portada Nuevos paradigmas 400px

ENTREVISTATS:

Nuevos Paradigmas Fotos Entrevistados

Portada-Nuevos-paradigmas-660px
[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Segueix-nos a Social Red www.socialred.com

Segueix-nos a Tsu www.tsu.co

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>