<![CDATA[Les meves emocions i els meus sentiments són meus, oi? Es conceben com la part més íntima i mereixedora de respecte de la persona. Acusem els altres que fereixen els nostres sentiments quan ho fan, i sabem que hi ha ferides emocionals que no cicatritzen mai. Concebem els sentiments i emocions com una de les més glorioses expressions de l’ésser humà i, sobretot, tots tenim els nostres. Moltes vegades ni tan sols els revelem. Constitueixen el nostre espai més inviolable.

Leer este artículo en Castellano

No obstant això, passa una cosa. Si us plau, intenta ser conscient del significat d’aquestes paraules: alegria. Gelosia. Enveja. Ambició. Despit. Tendresa. Estar il·lusionat. Por. Pau. Rancúnia. Perdó.
Podria seguir una bona estona, però a efectes de la reflexió que vull fer és suficient.
Estic convençut que has associat aquestes paraules amb estats interns molt semblants, per no dir iguals, als que pugui haver evocat jo mateix.
45- Mis emociones  002
Això és pràcticament un miracle, perquè estem associant una cosa abstracta (una paraula) amb quelcom igualment abstracte (un sentiment o emoció). És comprensible que aprenguem a associar ens abstractes amb allò concret que designen (per exemple, la paraula taula amb el que són les taules), però com podem associar dos camps d’expressió abstractes?
No se m’acut altra cosa que la ressonància. Tots estem dotats amb el mateix conjunt de sentiments i emocions, de manera que ens resulta fàcil reconèixer-los, fins i tot encara que mai no hàgim vist els propis ni els de ningú. De manera que en tenim prou amb una evocació (una paraula) per activar la memòria d’aquest sentiment o emoció.
Això ens porta a una consideració de gran abast: els sentiments i emocions no són tan nostres com ens sembla. Més aviat podríem considerar que formen part del camp global de l’experiència i que per algun motiu estem sintonitzats amb aquest camp, de manera que els anem experimentant.
45- Mis emociones  003
Experimentem sentiments i emocions en el cos perquè els experimenten les nostres cèl·lules. El cervell ordena l’emissió de certs pèptids davant certs estímuls, que viatgen pel torrent sanguini i les cèl·lules els incorporen gràcies a disposar dels receptors oportuns. En sentir-se moltes cèl·lules d’una determinada manera, passem a considerar que ens sentim així.
Però des de la perspectiva de cada cèl·lula, potser cadascuna d’elles se sent única pel que fa a allò que experimenta. Potser diu “els meus sentiments” i es creu original i única en l’univers per tenir-los. No té en compte que hi ha milions d’altres cèl·lules sentint el mateix en el mateix moment.
A una escala més gran, en la qual podem concebre’ns com a cèl·lules del gran cos de la humanitat, sembla que passa una cosa semblant. Sentim el que sentim, per la qual cosa ens sentim originals i únics, quan pot ser que hi hagi milions de persones sentint allò mateix en aquell mateix moment; o bé ho han sentit abans o ho sentiran després.
Aleshores, on queda la nostra originalitat, el reducte sagrat del nostre món emocional?
Som tan similars que gairebé podem concebre’ns com a delegats d’una megaintel·ligència que vol tenir experiències i ho fa a través de tots nosaltres; cadascú li aportem un matís d’experiència diferent, però l’essència del que experimenta és la mateixa.
45- Mis emociones  004
Això pot no ser escandalós. Si Déu és Un i és tot el que hi ha, què pintem nosaltres essent diversos?
He parlat de sentiments i emocions, però també és dubtós que hi hagi grans diferències entre els nostres pensaments. Tenim perspectives diferents de les coses, sí, però les diferències són precisament més de perspectiva que de la qualitat essencial del que pensem.
Ens sentim molt nostres, i per això originals i únics, quan podria ser més precís que ens consideréssim una expressió més de la divinitat, una perspectiva més. Això no és poc, de fet és molt i un gran honor; és un honor tan gran que precisament per això no necessitem treure l’honor a ningú més, ja que el nostre està garantit. Podem ser una perspectiva i valorar al mateix nivell totes les altres perspectives, així com una cèl·lula es valora com a única però sap també que comparteix cos amb bilions més iguals en dignitat. La cèl·lula no necessita convertir-se en cancerosa per diferenciar-se, encara que de vegades té un error d’apreciació i ho fa (als efectes d’aquesta reflexió, em permeto obviar tots els altres factors implicats en el càncer). Essent cancerosa és sí molt seva, fins al punt que desatén totalment les necessitats del conjunt. Creu que això li garanteix la supervivència, quan en realitat passa tot el contrari…
Que siguem únics (perspectives úniques) no està en contradicció amb la idea que compartim la informació bàsica que ens constitueix com a essència. De fet, totes dues veritats s’agermanen i complementen. Assumir-ho ens permet valorar el lloc que ens correspon com a integrants d’un meravellós conjunt i honrar tots els altres pel que són i aporten.
45- Mis emociones  005
Veure’ns com a cèl·lules del gran cos de la humanitat és un meravellós pas imminent dins dels nous paradigmes.
En relació amb això, vull convidar-te a la xerrada que faré a Valladolid (Espanya) el dia 16 gener 2016 sota el títol “Claves de los nuevos paradigmas” en el context de les Jornadas Despierta organitzades per Ángel del Pozo de Pablos. A continuació de la xerrada procediré a signar exemplars del llibre d’entrevistes Nuevos paradigmas. L’endemà, al matí, conduiré el taller “El goig d’estar vius”, en què posarem el fre de mà per aprofundir en la consideració de fets obvis però que sovint se’ns escapen. (Re)prendre la consciència de certs aspectes de l’existència que ens parlen de l’increïble miracle que és la vida pot fer molt per establir les bases d’una major plenitud.
M’encantaria veure’t per allà (més informació al meu web). Fins aviat.
© Francesc Prims Terradas. Autor del libro de entrevistas Nuevos paradigmas (Editorial Sirio, febrero de 2015). Francesc Prims imparte charlas y talleres sobre la felicidad.  www.francescprims.com

Leer este artículo en Castellano

45- Mis emociones  001

[divider]

Jornadas Despierta 2016 Portada web
[divider]

Taller francesc prims

[divider]

 Llibre Nuevos paradigmas (Editorial Sirio)

 De l’autor Francesc Prims

LINK DE COMPRA: www.casadellibro.com/libro-nuevos-paradigmas/9788416233335/2490111

PRESENTACIÓ A CASA DEL LIBRO

PORTADA DEL LLIBRE:

Portada Nuevos paradigmas 400px

ENTREVISTATS:

Nuevos Paradigmas Fotos Entrevistados

Portada-Nuevos-paradigmas-660px
[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Segueix-nos a Social Red www.socialred.com

Segueix-nos a Tsu www.tsu.co

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>