<![CDATA[Si et sents menys en algun sentit, si estàs deprimit o tens la sensació que la teva vida val poc, a més de tot el que puguis estar pensant i fent per sortir d’aquí, prova també a pensar això: ets el punt final, la culminació dels somnis i esperances de centenars de generacions, si no milers.

Leer este artículo en Castellano

42- El gran heredero amb imatges 002
L’impuls de tenir fills és una barreja de moltes coses, i la motivació fonamental pot canviar segons els temps i les cultures. Però hi ha una cosa molt interessant que d’alguna manera està immanent, i és l’anhel que el fill d’alguna manera prosperi, sigui feliç, afegeixi alguna cosa a la generació dels pares i els avis.
42- El gran heredero amb imatges 003
Naturalment, això pot ser un llast, sobretot si el fill va patir la càrrega d’unes expectatives. A més, el fill pot contenir en la memòria del seu ADN el millor i el menys sa dels seus ancestres, cosa que no sempre jugarà al seu favor. Però més enllà de tot això, el fill és l’hereu d’unes esperances, així com el fruit i assoliment màxim de tot el que es va gestar prèviament. En part, tots els milers de persones que ens van precedir com a ancestres van treballar i es van esforçar per donar-nos la millor vida possible a nosaltres. Aquest sol fet mereix que els donem les gràcies i que no ens permetem deprimir-nos, sinó plantejar-nos com serem uns dignes hereus de tot el que han fet per nosaltres.
42- El gran heredero amb imatges 004

Potser nosaltres també tinguem fills i la cadena seguirà. Però dipositarem en ells l’esperança d’alguna cosa que no siguem capaços d’aconseguir per nosaltres mateixos? Com que no podem respondre pels nostres fills i descendents, podem assumir la responsabilitat de constituir per nosaltres mateixos els millors fruits possibles, una mena de punt culminant que doni sentit no només a les nostres vides sinó també, en cert sentit (només en cert sentit, perquè des d’un altre punt de vista tota vida és plena en si mateixa), a totes les vides que ens van precedir.

42- El gran heredero amb imatges 005

Un avenç important en consciència que tinguem, una comprensió fonamental sobre el sentit de la vida, una intuïció especial que contingui la brillantor d’un altre món, constitueix una fita de tota una línia dinàstica. Certament en la cultura occidental no tenim gaire tendència a pensar en els nostres avantpassats, però en cultures més connectades se’ls té molt presents i se’ls honra; no conceben una separació entre ells i nosaltres. Només que un d’ells hagués fallat, nosaltres no seríem aquí, o no de la mateixa manera. És interessant prendre consciència del fil de l’existència que ho connecta tot. I és interessant que ens plantegem quines respostes donaríem als nostres avantpassats, quines comprensions els aportaríem des del seu futur. En aquest moment, a l’espera de més futurs, constituiríem el seu punt de referència màxim. Com podem honrar aquest rol, autodignificar-nos com el fruit preuat de la seva recerca de prosperitat i sentit? De fet, nosaltres mateixos podríem ser la reencarnació d’alguns d’aquests avantpassats; en aquest cas, si decidim tornar a encarnar va ser per seguir evolucionant en consciència i guanyar alguna cosa nova en relació amb el que vam deixar de fer o comprendre en aquelles altres existències.

42- El gran heredero amb imatges 006

Entre els nostres avantpassats, probablement molts van morir en guerres o conflictes que van acabar per donar lloc a un territori on ara podem viure relativament a gust. Aquest és un altre aspecte sobre el qual val la pena reflexionar i que cal honrar. «Ens fem a nosaltres mateixos», però molts es van haver d’esforçar abans perquè nosaltres tinguem ara la possibilitat.

Tu ets el gran hereu, la gran hereva de la història. Aixeca el cap i decideix el teu proper pas.

© Francesc Prims Terradas. Autor del llibre d’entrevistes Nuevos paradigmas (Editorial Sirio, febrer de 2015). Francesc Prims imparteix xerrades i tallers sobre la felicidad.  www.francescprims.com

Leer este artículo en Castellano

42- El gran heredero amb imatges 001

[divider]

 Llibre Nuevos paradigmas (Editorial Sirio)

 De l’autor Francesc Prims

LINK DE COMPRA: www.casadellibro.com/libro-nuevos-paradigmas/9788416233335/2490111

PRESENTACIÓ A CASA DEL LIBRO

PORTADA DEL LLIBRE:

Portada Nuevos paradigmas 400px

ENTREVISTATS:

Nuevos Paradigmas Fotos Entrevistados

Portada-Nuevos-paradigmas-660px
[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Segueix-nos a Social Red www.socialred.com

Segueix-nos a Tsu www.tsu.co

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>