<![CDATA[Multitud d’autors advoquen perquè perseguim i realitzem els nostres somnis. Amb aquesta finalitat és desitjable que deixem un treball insatisfactori a favor d’un altre que ens ompli, que no ens aferrem a relacions personals que no ens permeten evolucionar i que conreem els nostres talents.

Leer este artículo en Castellano

Essent que tot això és fantàstic, farem bé de no perdre de vista el següent: la humanitat ha passat mil·lennis sense prioritzar l’autorealització, i tot i així ha seguit endavant. Fins i tot podríem dir que la història de la humanitat és la dels somnis incomplerts. Molt poques persones aconsegueixen viure la vida dels seus somnis en tots els aspectes. Aquestes persones poden haver sentit i poden seguir sentint que no complir els seus somnis és una mena de fi del món, però la veritat és que aquestes persones passen i essencialment «no passa res». No té lloc cap catàstrofe còsmica pel fet que milions de persones no aconsegueixin fer realitat els seus somnis. Hauria d’esdevenir aquesta catàstrofe si el tema dels somnis fos tan vitalment important, però no esdevé.
Crowd of people
El conjunt de tot el que passa va forjant una tendència evolutiva. En aquesta tendència evolutiva, per les raons que sigui es permet que alguns elegits tinguin visibilitat i afectin la Història d’una manera més òbvia. Molt curiosament, aquest destacar es permet no només a algunes persones talentoses i plenes de bones intencions, sinó que es permet també a algunes altres persones que es converteixen en líders que sembren molta destrucció.
Existeix prou casuística avui dia perquè puguem creure que planifiquem les nostres vides abans de néixer, i fins i tot que podem determinar una mort prematura si ens hem apartat massa del nostre camí i està clar que no complirem ja amb el nostre pla de vida. Llavors sorgeix la pregunta: i què passa amb els grans criminals de la humanitat? Per què no van dictaminar, des de l’altre costat, mort prematura per a ells? Serà que els seus crims eren dins del pla?
41- Lo imprescindible 03
Sembla que tot s’ha d’observar des d’una perspectiva molt àmplia, que vagi molt més enllà del terrible dolor que s’experimenti en determinats presents. Les Guerres Mundials van suposar molt dolor i pèrdues de vides, però ens han deixat l’herència de les Nacions Unides i no tenir ganes de reeditar conflictes d’aquesta envergadura. Després de segles de guerres entre les nacions europees, la Segona Guerra Mundial va posar punt final a aquesta forma de dirimir les diferències. La lliçó va calar en l’inconscient col·lectiu i va implicar potser un salt evolutiu del qual amb prou feines som conscients.
Sembla que des de l’altre pla tenen clar que la humanitat necessita una dosi de llums i d’ombres per anar trobant el seu camí de creixement. Amb aquesta finalitat, persones amb molta llum i amb molt a aportar passen desapercebudes. En canvi, certs criminals triomfen. També és molt possible que hi hagi persones de mentalitat criminal que fracassin i no aconsegueixin imposar el seu terror. El balanç general és el moment en què ens trobem ara com a humanitat, amb totes les comoditats conquerides i també totes les incerteses.
41- Lo imprescindible 04
Hi ha algun corrent espiritual que propugna que l’aparent separació que patim respecte de Déu va ser una mena de somni que va durar un instant i de seguida es va solucionar. Ara estaríem revivint a càmera lenta el que va passar en aquest instant; un viatge de milions d’anys de retorn a la Llar.
Està establert que el temps no existeix; que només hi ha un instant, el present. Si res no es mogués mai, si cap pensament en succeís mai un altre donant sensació de temporalitat, no tindríem cap noció del pas del temps. Si ens aquietem un moment ens adonem que habitem un instant que no passa, sinó que sempre hi és. L’epopeia que es desenvolupa dins d’aquest instant és la gran il·lusió de la separació respecte de Déu i el retorn a Ell.
De moment, hem perdut les ganes de guerres mundials i hem desenvolupat uns sistemes de comunicació que ens permeten sentir-nos, molt més que abans, membres d’una mateixa humanitat. Com a balanç evolutiu, pot ser que no estigui malament. Els somnis complerts d’algunes persones i els incomplerts de moltes ens han portat fins a aquest moment, que està ple de perills però també de promeses i possibilitats. El balanç evolutiu de la humanitat no és catastròfic tot i les insatisfaccions que senten molts. Això vol dir que no era imprescindible per a la humanitat que realitzéssim els nostres somnis. El que era tan important per a nosaltres pot ser que fos irrellevant a escala global.
41- Lo imprescindible 05
Molts somnis seguiran sense acomplir-se. Tan sols en el terreny de l’art, és molt més el que es fa que el que es consumeix. Com em va dir un escriptor en una ocasió, les millors obres literàries pot ser que siguin en un calaix, ignorades pels editors. Hi ha milers de novel·les escrites que mai no es publicaran. Però des de l’altre pla en seleccionen algunes, que potser no són ni tan sols les millors, i estableixen les sincronies pertinents perquè vegin la llum i triomfin. Per què?; el gran pla evolutiu de tornada a la Font veu que aquesta és la manera pertinent de seguir avançant, col·lectivament.
Anem pintant, com a humanitat, una mena de gran quadre abstracte, amb línies tot just esbossades en contrast amb altres clarament definides, sense que percebem gaire bé què passa. Percebem l’eufòria o el dolor pels nostres somnis acomplerts o no acomplerts i poc més. I, en qualsevol cas, tendim a oblidar una cosa fonamental: els somnis acomplerts són efímers, com ho són també els no acomplerts. No hi ha cap «èxit» absolut possible en aquest món regit per la llei de la impermanència.
41- Lo imprescindible 06
La conclusió és: si ens entestem amb algun tipus d’assoliment i aquest s’obstina a ser impossible, relaxem-nos. Encara que vegem que triomfa algú que aparentment ha fet menys mèrits, relaxem-nos. Perquè no és la nostra història personal el que és prioritari, sinó la misteriosa manera en què tot s’engrana per donar lloc a un avenç col·lectiu. Tan sols una selecció d’éssers humans adquireixen visibilitat per a aquest procés, i això a vegades és una trampa per a aquests éssers humans, que si no estan al seu lloc poden experimentar greus deterioraments a partir del seu èxit. Com diu un famós conte, «Bona sort, mala sort? Qui ho sap!»
La nostra participació en l’evolució és la de donar el millor de nosaltres mateixos. Això és el que és imprescindible, perquè és el que ens fa créixer en consciència; i el creixement en consciència és el que té repercussió més enllà d’aquest món. El que és imprescindible no és un èxit o veure acomplert un somni, efímer de totes maneres, sinó aportar al col·lectiu una vibració d’alegria, amor i entusiasme. Si som esclaus dels nostres somnis, això pot portar-nos a la queixa i la desesperació. En canvi, si només estem a disposició de Dalt, amb els nostres somnis només com a brúixola, estarem preparats per igual perquè ens elevin o perquè ens «discretitzin» al màxim. No ens importarà. El Regne dels Cels que conquerirem, el nostre regne de Pau, serà la nostra satisfacció per estar disposats al que sigui a favor de l’evolució conjunta.
© Francesc Prims Terradas. Autor del libro de entrevistas Nuevos paradigmas (Editorial Sirio, febrero de 2015). Francesc Prims imparte charlas y talleres sobre la felicidad.  www.francescprims.com

Leer este artículo en Castellano

41- Lo imprescindible 01

[divider]

Llibre Nuevos paradigmas (Editorial Sirio)

 De l’autor Francesc Prims

LINK DE COMPRA: www.casadellibro.com/libro-nuevos-paradigmas/9788416233335/2490111

PORTADA DEL LLIBRE:

Portada Nuevos paradigmas 400px

ENTREVISTATS:

Nuevos Paradigmas Fotos Entrevistados

Portada-Nuevos-paradigmas-660px
[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Segueix-nos a Social Red www.socialred.com

Segueix-nos a Tsu www.tsu.co

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>