<![CDATA[En un article passat em referia al fet que era molt oportú afrontar les interaccions amb els altres des de la premissa que tots tenim el nostre propi sistema de referències, de manera que és bo relativitzar. Prova també amb el següent.
Ets dels qui té la sensació, en segons quins ambients i interaccions, que l’altre és impertinent i fins i tot ofensiu, de manera que això et fa mal?

Leer este artículo en Castellano

Bé, el primer és sempre mirar endins per veure què té un mateix d’allò que li desagrada dels altres. Per exemple, potser a tu també t’agradaria mostrar-te impertinent en segons quines circumstàncies, però no t’hi atreveixes… i el que t’ofèn més de la impertinència de l’altre no és la impertinència mateixa, sinó el fet que l’expressi sense aturador. Amb tot l’esforç que fas tu per controlar-te!, i l’altre es llança, sense més.
Comportamientos ofensivos 002
Però hi ha situacions que transcendeixen aquesta lògica. Situacions en les quals ja no és que hagis de veure aquesta actitud en tu (que potser també), sinó en què predominantment has d’acceptar que hi ha persones que són d’aquesta manera. Aquí, el que està més a prova és la veracitat de la teva freqüència: et consideres un ésser amorós però els altres t’ofenen amb facilitat?; bé, llavors segurament et queda molt per aprendre de l’amor. Perquè l’amor per excel·lència, ja ho sabem, és com el del Sol, que brilla sempre per a tothom.
Tens vocació de servidor, en el sentit de voler ser una bona influència per als altres? En aquest cas, ajuda’t amb el següent. Imagina que ets un agent secret i que t’envien a una missió noble a un barri especialment conflictiu, en què les persones en general no presenten conductes precisament edificants. Tu tens tot un sistema de valors, et regeixes per uns principis i et consideres raonablement amorós, però el teu sistema de referències és poc compartit al lloc al qual has d’anar.
Comportamientos ofensivos 003
Ets un agent secret. Aniràs allà posant les teves conviccions per davant, ressonant amb les provocacions, responent als insults i exposant-te a acabar malament? O hi aniràs ben conscient de qui ets, sabent que ets allà però no pertanys al lloc, que no tens res a veure amb aquella gent? Faràs això últim. Et mouràs amb discreció, procurant passar desapercebut quan convingui, i sense ressonar amb cap tipus d’ofensa, amb la ment fixa en la missió que t’han encomanat.
Bé, doncs potser t’han manat aquí a la Terra com a agent secret amb la missió d’estimar i de ser una bona influència per als altres. Per a això, has d’oblidar-te de com són els altres i centrar-te en com ets tu.
Comportamientos ofensivos 004
Els àngels i guies que ens protegeixen des d’altres plans han de tenir molt clar qui són, sense cap indici de dubte, alhora que mantenen una actitud desaferrada cap als nostres comportaments; d’altra manera deixarien d’assistir-nos a les primeres de canvi i ens abandonarien enutjats. Estaríem capacitats per ser àngels protectors, nosaltres?
Cal tenir un gran desaferrament envers la pròpia imatge per servir realment. O, millor encara: cal considerar que res no pot ofendre’ns. Que res no té aquesta potestat. Al cap i a la fi, qui es mostra ofensiu està malament amb si mateix; és víctima d’uns agregats que li fan la vida impossible. Per això està de mal humor. Una compassió sana, d’acord amb la comprensió del que ens passa als humans, és una bona resposta.
Comportamientos ofensivos 005
Al cap i a la fi, com deia a l’article anterior, allò important no és el que ens passa, sinó la manera com estem. Si tanco els ulls en el proper son, en la propera migdiada, en el proper desmai, en la propera mort, ¿estic, abans de tancar aquests ulls, en l’estat en què vull estar, de manera que puc preveure un esdevenidor agradable? No seré potser gaire intel·ligent si permeto que els altres em xafin una guitarra que només a mi em correspon protegir i tocar.
© Francesc Prims Terradas. Autor del llibre d’entrevistes “Nuevos paradigmas” (Editorial Sirio, febrer de 2015). Francesc Prims imparteix xerrades i tallers sobre la felicitat.  www.francescprims.com

Leer este artículo en Castellano

Comportamientos ofensivos 001

[divider]

Llibre Nuevos paradigmas (Editorial Sirio)

 De l’autor Francesc Prims

LINK DE COMPRA: www.casadellibro.com/libro-nuevos-paradigmas/9788416233335/2490111

PORTADA DEL LLIBRE:

Portada Nuevos paradigmas 400px

ENTREVISTATS:

Nuevos Paradigmas Fotos Entrevistados

Portada-Nuevos-paradigmas-660px
[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Segueix-nos a Social Red www.socialred.com

Segueix-nos a Tsu www.tsu.co

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>