<![CDATA[Hi ha persones per a les quals el mirall és un ull que les jutja. Es posen davant ell i s’examinen, detecten qualsevol «error» i es proposen posar-hi remei (si poden). Es miren com qui veu quelcom extern; com la nina amb què jugaven i procuraven embellir.
Aquestes persones no tenen cap tipus d’intimitat amb elles mateixes; no es miren a si mateixes als ulls i si ho fan és d’una manera freda i casual.

Leer este artículo en Castellano

El espejo 002
Sóc un gran defensor de l’empatia, però caldria descartar reclamar un comportament empàtic en les persones que són incapaces de mostrar empatia fins i tot cap a si mateixes.
És molt curiós aquest distanciament d’un amb si mateix, aquesta cosificació que fa un de si mateix, aquest centrar-se tant en les aparences que s’oblida la pregunta fonamental: a qui interessa quedar «bé»? Qui hi ha aquí dins (dins del cos) que es veu tan oportú defensar?
El espejo 003
Si mai no has parlat amb aquest tu mateix, si mai no has sentit aquesta confiança i comunió amb tu mateix, llavors estàs defensant un estrany. És curiós, oi ?, que vulguem defensar tant aquest «estrany».
Estem tan ocults dins de nosaltres mateixos que no sabem qui estem defensant ni per què. Segurament perquè estem tan identificats amb el cos que creiem que en donar aquest una «bona imatge» la totalitat del que som està protegida… des del moment en què som el cos mateix. Naturalment, a partir d’aquesta postura, els estralls del temps ens ho arrabassen tot, per desconsol d’un cos-ment que se sent impulsat a gastar diners per retardar l’inevitable i a «distreure’s» per no veure’s aclaparat pel pensament de la caducitat.
El espejo 004
Però hi ha persones que tenen un altre tipus de relació amb el mirall. Hi ha persones que es miren a si mateixes als ulls amb tota la comoditat del món, que se somriuen i es donen missatges, però no missatges forçats d’intentar creure una cosa en què no creuen realment (de l’estil afirmacions que no senten), sinó missatges naturals de complicitat. Hi ha persones que tenen un compartir molt natural amb si mateixes. Que empatitzen amb si mateixes. En veure’s al mirall veuen l’ésser humà que són. S’alegren de veure’s. Senzillament són allà, presents en si mateixes. En un segon terme, quan sigui convenient per descomptat examinaran el seu cos per obtenir un resultat en nom de la seva imatge, però sentiran perfectament que estan participant d’un joc, d’un protocol social, que no determina el que són de cap manera.
El espejo 005
En quin grup et reconeixes?
Si hi ha gaire massa d’humanitat ubicada al primer grup és una trista notícia, molt poc esperançadora de cara al fet que puguem sentir una veritable implicació amb la vida i, per tant, resoldre els problemes humans i fins i tot diria jo mediambientals que tenim. Una notícia molt poc esperançadora també de cara a avançar junts en un context de felicitat sobre la base de l’empatia. (No hi ha felicitat possible més enllà de l’empatia, començant per la d’un amb si mateix).
Woman Looking in Mirror
Difonguem doncs el missatge de consolidar en primer lloc la nostra relació primària, la de nosaltres amb nosaltres mateixos, per la qual cosa podem fer servir el mirall com a testador i mestre. Necessitem una massa crítica de persones que s’alegrin de veure’s a si mateixes en cada nou dia, que en veure’s al mirall vegin en primer lloc el reflex de la seva ànima, la brillantor dels seus ulls. Llavors serà possible que vegem, honrem i cuidem la vida de tota la resta, de tots els altres, i que, en base a això, creem un món on estimem viure.
© Francesc Prims Terradas. Autor del llibre d’entrevistes “Nuevos paradigmas” (Editorial Sirio, febrer de 2015). www.francescprims.com

Leer este artículo en Castellano

El espejo 001

[divider]

Llibre Nuevos paradigmas (Editorial Sirio)

 De l’autor Francesc Prims

LINK DE COMPRA: www.casadellibro.com/libro-nuevos-paradigmas/9788416233335/2490111

PORTADA DEL LLIBRE:

Portada Nuevos paradigmas 400px

ENTREVISTATS:

Nuevos Paradigmas Fotos Entrevistados

Portada-Nuevos-paradigmas-660px
[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Segueix-nos a Social Red www.socialred.com

Segueix-nos a Tsu www.tsu.co

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>