<![CDATA[Cal suposar que les addiccions són tan velles com l’home i que compleixen algun tipus de paper vital. Avui dia s’han agreujat per l’aparició de nous estímuls addictius, en base a les noves tecnologies, i per l’aïllament que aquestes mateixes tecnologies indueixen quan se suposa que haurien de facilitar les connexions.

Leer este artículo en Castellano

Una mosca pot ser addicta a la mel, adreçar-se allà com una fletxa i quedar atrapada. Però un ésser humà? Per què no pot un ésser humà discernir el seu propi comportament?
Adicciones amb imatges 02
El que passa amb l’ésser humà és que l’incomoda moltíssim el «no res» que pot estar sentint en el seu interior. I si no aconsegueix trobar-se a si mateix, estimular-se amb alguna cosa o «distreure’s» inofensivament amb passatemps innocus ha d’embolicar-se per seguir desafiant el seu absurd existencial.
L’addicció és una set d’absolut, un afany de ser i sentir que no troba resposta perquè falta el sedàs del cor. Parlo en aquest article del cor en sentit ampli, com l’espai intern que ens fa sentir que tenim «alguna cosa» dins; algun tipus de motivació, amor, alegria o benestar. Em resisteixo a consignar que hem de sentir tot això al centre del cor exactament, perquè hi ha altres punts vinculats amb grans sentiments, particularment el «cor espiritual» descrit per RamanaMaharshi (veure per exemple Qué es el Centro del Corazón ) i la zona del plexe solar ( veure Chakras, per exemple ). No es tracta que ens obliguem a identificar un punt, sinó que ens sentim vius.
Adicciones amb imatges 03
Sentir-se viu, d’això es tracta. Fins i tot les variades formes de dolor són «alguna cosa»; podem traspassar-les i acabar trobant les seves contraparts positives. El pitjor és quan no hi ha «res»; quan fins i tot sentir dolor sembla una quimera, de tan anestesiats com estem. Gràcies a Déu, fa temps que no estic vivint aquest tipus de realitats, però les conec bé dels meus anys d’adolescència i joventut, i el fet que hi hagi tants suïcidis i intents de suïcidi al món, sobretot entre la gent jove, em remet a aquells anys turbulents de la meva vida i m’indueix algunes reflexions. Aquestes reflexions de cap manera pretenen ser substitutives del tractament que una addicció pugui requerir.
Crec que els éssers humans hauríem d’estar més conscients del que sentim. Quan el nostre cor no parla, malament. La ment és molt perillosa quan afronta l’avorriment o altres estats negatius sense comptar amb el suport del cor que li parli. Sense el sedàs del cor, la ment entra en bucles amb ella mateixa i fàcilment implicarà el cos en els seus deliris, i es constituirà un tàndem que furgarà en els únics espais que la ment i el cos poden conèixer: els espais del delit mental i els plaers corporals. Però aquests espais estan per si mateixos desproveïts de substància, i la insistència a buscar-hi algun tipus de plenitud només pot portar a un camí de descens als propis inferns.
Adicciones amb imatges 04
L’òptim seria conèixer, o descobrir si cal, allò que ens fa vibrar el cor. Hom ha de trobar l’alegria, o saber allò que la desencadena en el seu cas. Des d’allà, el que s’emprengui tindrà el suport de la «substància» de l’amor; el tamboret tindrà les seves tres potes, i podrem dominar les nostres tendències i mons interns. Podrem iniciar i acabar qualsevol activitat sense que això sigui determinant de cara a la nostra sensació de plenitud.
Els problemes comencen quan ni tan sols ens preocupem d’advertir que el nostre cor està callat. Adonem-nos-en, doncs. Abans d’embarcar-nos en l’activitat que podria «atrapar-nos», adonem-nos de com ens sentim. Aturem-nos de cop. Limitem-nos a sentir. Acte sentit, prenguem consciència que qualsevol cosa que emprenguem en absència del cor serà tan sols un intent groller de suplir aquesta absència. Truquem doncs a la porta. Parlem al nostre cor, al nostre esperit o al nostre Déu. Rescatem el nostre sentit existencial, de qualsevol de les maneres. Tenim referències, segur. Recordem el moment sense temps en què un segon d’una de les coses que tenim com a referències va ser suficient. Els moments plens no necessiten allargar-se en el temps perquè contenen el temps. Si necessitem que els moments durin, durin i durin, malament. Un moment de veritable joia és un moment etern. No creguis mai que mil altres moments podran tan sols assemblar-s’hi.
Adicciones amb imatges 05
La felicitat perpètua, la felicitat contínua?; no crec que sigui el que ens correspongui esperar en aquest món, encara que si aconseguim estar bé, i més que bé, gaudim-ho, és clar. El que sí que pot ser és que en aquest món tingueml’«encàrrec» d’assaborir encara que sigui un sol moment d’autènticajoia, perquè puguem endur-nos-el a través de qualssevulla dimensions. Aquest és un llistó no gaire alt però valuós, que ens treu la pressió d’haver d’«il·luminar-nos». I desmitifica els moments de plaer enganyós que proporcionen les addiccions, els quals no tenen la característica de «amb una mica ja n’hi ha prou».
Atura’t, doncs. Respira. Dóna al teu cor el teu alè. Demana ajut a qualssevulla entitats divines en què creguis. Recorda el que estimes. Vés a la natura. Demana al teu cor que torni. Rescata la seva calidesa. No et conformis amb menys.
Deia el mestre gnòstic Samael Aun Weor: «Vivim en un món de gran activitat on tothom creu que fa alguna cosa i on ningú no fa res.» En efecte: què signifiquen les nostres accions si el cor no hi és per bressolar-les? Què significa estendre’s en el temps si el temps és mort?
Adicciones amb imatges 06
Vivifica el teu temps. El temps és vida si la vida t’anima. No creguis que res vol dir res si no estàs present, present no com un fred «adonar-te», sinó com a ànima. Les accions d’una ment i un cos no són significatives per al cosmos. Els autòmats no tenen sentit com a formes de vida. Nosaltres podem crear-los perquè ens ajudin amb determinades tasques. Però no acabem essent com d’ells.
Un autòmat actua segons un programa. Una persona deixada sola amb la seva ment, també. Per això el cor necessita ser sempre evocat, perquè la nostra màquina mental-corporal no funcioni segons la seva pròpia inèrcia, al seu gust, sobre la base de la recerca cega d’un sentit que no comprèn. El cor no només comprèn el sentit, sinó que ja és un amb ell.
Siguem més, amics. No busquem l’alleujament en el fer i trobem-lo en el mer fet de ser. A partir d’aquí, podem «fer» qualsevol cosa. Segur que no caurem en excessos.
© Francesc Prims Terradas. Autor del llibre d’entrevistes “Nuevos paradigmas” (Editorial Sirio, febrer de 2015).

Leer este artículo en Castellano

Adicciones-amb-imatges-01
[divider]

Llibre Nuevos paradigmas (Editorial Sirio)

 De l’autor Francesc Prims

LINK DE COMPRA: www.casadellibro.com/libro-nuevos-paradigmas/9788416233335/2490111

PORTADA DEL LLIBRE:

Portada Nuevos paradigmas 400px

ENTREVISTATS:

Nuevos Paradigmas Fotos Entrevistados

Portada-Nuevos-paradigmas-660px
[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Segueix-nos a Social Red www.socialred.com

Segueix-nos a Tsu www.tsu.co

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>