<![CDATA[En el meu anterior article posava èmfasi en la necessitat d’anar tots junts per afrontar els reptes que tenim davant. Em centrava essencialment en la nostra dignitat com a ànimes, en com és de peremptori que tots puguem veure les nostres necessitats cobertes, ia partir d’aquí puguem anar endavant.

Leer este artículo en Castellano

Abordava allà el factor fonamental que hem de llimar o relativitzar les nostres respectives mentalitats per poder arribar a acords en relació amb el fet que tots puguem tenir una vida digna. Però l’assumpte no acaba aquí. Per descomptat, les dinàmiques en què estem immersos són molt complexes. I, essent humans, hem d’anar molt més enllà dels nostres interessos imminents com a humans i considerar els del conjunt del planeta: els interessos de la natura, la disponibilitat dels recursos, un possible sostre demogràfic. I, fins i tot, hauríem d’anar un pas més enllà i considerar les condicions que són necessàries perquè el món segueixi sent (o torni a ser) un lloc bell i essencialment màgic.
Para qué sirvieron las máquinas 02
Les màquines ens havien d’haver ajudat a anar cap a aquest objectiu. A l’inici de la seva difusió, el somni de molts era que substituïssin la mà d’obra en el sentit que els humans poguéssim alliberar temps per poder ocupar-nos d’activitats més creatives. Bé, aquesta devia ser la mentalitat dels més romàntics. En la ment dels patrons devia estar, fonamentalment, estalviar costos.
De manera que la proliferació de la maquinària i la tecnologia no ha anat a una amb un plantejament social de menys hores de treball per a tots. Les jornades laborals a temps complet segueixen contrastant amb l’atur més aclaparador.
Para qué sirvieron las máquinas 03
Les legislacions tenen molta importància en això. S’entén que els empresaris no vulguin pagar tantes Seguretats Socials, i que per tant vulguin concentrar la feina en el mínim de treballadors possible. Però les lleis haurien d’estar per adaptar-se a les dinàmiques dels assumptes humans. O no?
L’absència d’un plantejament social que sigui beneficiós no només per als humans sinó també per al planeta en general (és a dir, per als humans de qualsevol manera) fa que prevalgui un descontrol en què cadascú es guanya la vida o busca la riquesa com se li acut. Això implica una enorme explotació i desgast dels recursos. Hi ha innombrables empreses dedicades a prestar serveis totalment prescindibles, que exploten recursos i que existeixen senzillament perquè són rendibles, no perquè hagin estat declarades d’interès comú. Els desitjos dels humans són fàcilment estimulables, però tenir èxit en això i vendre molt a costa dels recursos naturals no vol dir que ens trobem en una dinàmica sana, fins i tot sostenible, per més que sigui aplaudida pel sistema imperant.
Para qué sirvieron las máquinas 04
Els humans podríem treballar menys, no només gràcies a les màquines, sinó també fruit d’un plantejament social que no encoratgés els negocis innecessaris explotadors de recursos. Explotar menys i consumir menys s’hauria de veure premiat o recompensat. La vida interna dels individus s’hauria de veure estimulada.
Avui dia interessa que la gent depengui de la tecnologia, i si es genera addicció a aquesta tecnologia, molt millor; més lucratius seran aquests negocis. El meu convenciment és que no naixerem a un període substancialment diferent de la història humana fins que no posem tota la nostra intel·ligència i tecnologia al nostre servei.

videogame addiction

Ja hem viscut els dos extrems; el d’un món dur en què la naturalesa manava i el d’un món traïdorament plàcid en què el que mana és l’home. Aquest segon ha portat comoditats, però també profundes depressions i l’amenaça de la continuïtat de la vida. Urgeix fer la síntesi; valorar la tecnologia com a instrument però no sotmetre’ns a ella. Ho aconseguirem quan reconeguem que el cor és el nostre rei, que les connexions amb els altres i amb el món natural són el més valuós que podem experimentar. Tant de bo aquest canvi de xip no tardigaire temps a produir-se. A més que ens permetrà ser més feliços, no ens podem permetre esperar massa.
© Francesc Prims Terradas. Autor del libro de entrevistas Nuevos paradigmas (Editorial Sirio, febrero de 2015).

Leer este artículo en Castellano

Para-qué-sirvieron-las-máquinas-01
[divider]

Llibre Nuevos paradigmas (Editorial Sirio)

 De l’autor Francesc Prims

LINK DE COMPRA: www.casadellibro.com/libro-nuevos-paradigmas/9788416233335/2490111

PORTADA DEL LLIBRE:

Portada Nuevos paradigmas 400px

ENTREVISTATS:

Nuevos Paradigmas Fotos Entrevistados

Portada-Nuevos-paradigmas-660px
[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Segueix-nos a Social Red www.socialred.com

Segueix-nos a Tsu www.tsu.co

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>