<![CDATA[Entra a la meva bústia de correu electrònic, aquest matí, el darrer comunicat del Butlletí Armes Contra les Guerres, que porta aquest títol: «La Reserva Federal dels Estat Units i l’OTAN contra Syriza i Podemos». Suficient perquè, com faig molt de tant en tant, deixi de banda els temes de creixement personal per centrar-me en l’àmbit social.

Leer este artículo en Castellano

Bé, és un dir. Perquè no pot haver-hi dinàmiques socials sanes fins que no es doni una mena de «creixement personal social», o «creixement social» per abreujar. I això només pot començar amb la presa de consciència i el canvi d’actitud de cada individu.
Acabo de publicar un llibre d’entrevistes sobre els nous paradigmes, i una de les característiques fonamentals d’aquests és la necessitat d’integrar. La necessitat de veure les interdependències entre tots i entre tot i forjar una mena d’estratègia conjunta per anar tots endavant.
Podemos entre todos - 001
Pel que fa a això, ens queda un llarguíssim camí per recórrer. D’una banda, les noves alternatives socials són en gran mesura filles de l’enuig i el ressentiment, amb la qual cosa se senten còmodes en el vell terreny de la confrontació, del «us vencerem». Mentrestant, les opcions assentades no volen ni sentir parlar d’un canvi que pugui perjudicar els seus interessos.
És clar que falta amor, voluntat d’aproximació per ambdues parts. Voluntat de cedir. Potser el punt de trobada seria dissenyar entre tots un món en què seguís havent disparitat d’ingressos, per fomentar la creativitat i la iniciativa, però de cap manera el món desigual i en base als contrastos que tenim ara. En primer lloc, totes les persones haurien de tenir les necessitats cobertes. En segon lloc, es podria establir per exemple una relació d’1 a 10, essent 1 el salari més baix possible i 10 el més alt possible. Són només exemples, possibilitats.
hands-on-the-world
Els partits tradicionals podrien «perdonar» partits com Podemos la seva impulsivitat i certa agressivitat, a partir de comprendre que molta gent ho està passant molt malament. Els partits com Podemos, per la seva banda, podrien «perdonar» aquests partits per estar condicionats per unes mentalitats que els pesen. I es podria arribar a acords no partidistes, a partir de veure la societat com un tot i la necessitat que la dignitat de tots prevalgui.
Això requereix, és clar, com a pas previ o almenys simultani, dinamitar mentalitats. Per això el creixement personal és tan peremptori. Gràcies a ell veiem les nostres pròpies ombres, ens adonem que «som pensats» pels nostres propis jos i adquirim major llibertat d’elecció pel que fa al que pensem, des del moment en què les emocions i les pors irracionals han afluixat el seu jou sobre nosaltres.
libertad-liberacion-manos-rompen-cuerda
És terrible que els rics segueixin pensant que és tan important conservar un estatus que els permeti seguir aparentant, aparentant, aparentant. També seria terrible que desaparegués la motivació d’emprendre. El punt és que tots ens anem adonant de com som de profundament humans en les nostres motivacions, per més que l’expressió d’aquestes motivacions pugui diferir tant entre uns i altres. Hem de reconèixer-nos molt més en els altres. Hem de desmitificar la nostra pretesa noblesa i deixar de dimonitzar el que no comprenem o el que no ens agrada.
O sortirem d’aquesta tots junts o, seguint velles dinàmiques, ens barallarem entre nosaltres fins que només prevalguin els «triomfadors». No sé si hauran triomfat gaire, de qualsevol manera. No, per descomptat, si el seu èxit extern implica el silenciament de la seva ànima. I l’ànima se silencia quan es veu desproveïda del compartir, del mirar altres ulls i reconèixer en ells la seva pròpia essència.
Podemos entre todos - 003
Els paradigmes que propugnen els visionaris dels nous temps són nous certament, però no floreixen i es difonen amb la mateixa alegria amb què ho fan moltes altres novetats, com les noves tecnologies per exemple. Perquè els nous paradigmes impliquen que l’individu es conegui millor a si mateix, i això fa por o mandra encara a molts. Però tant de bo proliferin els passos en aquest sentit. El temps ha arribat. Les múltiples dificultats que travessem són tot un convit que obrim el nostre cor i les nostres ments. Podrem fer-ho? Abans de res, estem disposats a fer-ho? Tota situació de dolor obre una disjuntiva; però no només el dolor. La disjuntiva és essencialment entre tancar-nos en la nostra closca i veure un món hostil o adquirir la humilitat que estem aquí per aprendre i reconèixer la dignitat de totes les ànimes, que són com la nostra, o la mateixa que la nostra. En aquest últim cas podrem anar canviant el món… entre tots.
© Francesc Prims Terradas. Autor del llibre d’entrevistes Nuevos paradigmas (Editorial Sirio, febrer de 2015).

Leer este artículo en Castellano

manos-equipo-juntos-podemos
[divider]

Llibre Nuevos paradigmas (Editorial Sirio)

 De l’autor Francesc Prims

LINK DE COMPRA: www.casadellibro.com/libro-nuevos-paradigmas/9788416233335/2490111

PORTADA DEL LLIBRE:

Portada Nuevos paradigmas 400px

ENTREVISTATS:

Nuevos Paradigmas Fotos Entrevistados

Portada-Nuevos-paradigmas-660px
[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Segueix-nos a Social Red www.socialred.com

Segueix-nos a Tsu www.tsu.co

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>