<![CDATA[Nuevos paradigmas és el títol del primer llibre del qual sóc autor que tinc l’honor de presentar, properament a Casa del Llibre, a Barcelona (més dades al peu). Publicat per Editorial Sirio i prologat per Vicente Merlo, doctor en Filosofia, agrupa algunes de les més excel·lents entrevistes que vaig realitzar per a la revista Athanor, més alguna inèdita. He d’agrair la revisió que va fer de les entrevistes M. Rosa García, coeditora d’Athanor, en el seu moment. El llibre està dedicat a la memòria de Jordi Orús Salvador, cofundador de la revista Athanor i de l’associació del mateix nom, i un dels pares dels nous paradigmes, lamentablement mort el passat estiu.

Leer este artículo en Castellano

«Una porta al nou paradigma» deia el subtítol d’Athanor, que s’ha reconvertit en «nous paradigmes» en l’obra que presento. Perquè, inevitablement, els nous temps no poden tenir ja la característica de la uniformitat, ni tan sols de l’esperable. Precisament un dels pilars dels nous paradigmes el constitueix la visió evolutiva, que es pot adoptar des d’una perspectiva laica o religiosa, però que en qualsevol cas té la característica de veure la humanitat, i la Creació en el seu conjunt, com evolucionant cap a la seva plenitud, sigui indefinidament, sigui concebent un punt i final, a través de noves i sorprenents fases.
A Nuevos paradigmas, un total de dinou personatges de prestigi s’estenen en les seves respectives visions, i, com veurem, diverses característiques dels nous paradigmes es poden inferir a partir d’elles.
Hi paradigmes més estesos, i d’altres que van fent el seu camí. A la banda negativa dels paradigmes més estesos tenim el materialisme, la comoditat, la set de poder, la injustícia social o la competència despietada. Al costat positiu dels paradigmes més estesos tenim la conscienciació ecològica, la consciència de la cura del cos, la consciència de la justícia social o la tolerància. Diríem que les masses estan familiaritzades amb aquests paradigmes. I més o menys anem tirant. Però resulten insuficients. Perquè la humanitat s’ha ficat en un carreró de difícil sortida, i l’impuls evolutiu del qual parlàvem abans ofereix dues possibles solucions: o bé que despertem a una major consciència perquè siguem capaços de resoldre els nostres problemes, o bé que seguim adormits i tinguem l’oportunitat de seguir evolucionant més endavant en un altre planeta o en un altre pla, per dir-ho suau.
En la selecció d’entrevistes duta a terme per a Nuevos paradigmas he tingut en compte dos criteris fonamentals, que brillen per separat o barrejats, segons l’entrevista. El primer, que siguin entrevistes que ens ajudin a tenir una visió i comprensió més àmplia sobre la realitat, la qual no es limita, ni de bon tros, al que quotidianament percebem. Com més sapiguem sobre la complexa naturalesa de l’univers i del món, des de les partícules subatòmiques fins al que és més gran, passant pel paper de l’home en tot això, més sabrem ubicar-nos i rebre les inspiracions pertinents pel que fa al nostre rol i comportament a la Terra. El segon criteri és que els entrevistats parlin de la rellevància del moment històric-evolutiu actual, d’aquests temps màgics que van tenir l’any 2000 una primera fita, el 2012 una mena de punt àlgid, i que segueixen desplegant-se enmig del desconcert o l’entusiasme de tots els presents, és a dir nosaltres, els que seguim vius.
Per això el llibre està dividit en dues parts. La primera està més centrada en l’ampliació de la nostra perspectiva i comença amb una entrevista a la periodista científica Lynne McTaggart, que ens parla de la naturalesa fonamental de l’univers, del «camp» subjacent a tot, que en unir-ho tot a tots ens «vincula», la qual cosa constitueix un missatge favorable a la connexió i les sinergies (el tema del vincle el tractem en una segona entrevista a McTaggart, a la segona part del llibre). Seguim amb Nassim Haramein, carismàtic investigador en variades disciplines científiques, que desplega la seva visió de la naturalesa fractal de l’univers i dels «forats plens» per oposició als «forats negres», cosa que té interessants repercussions. Amb el físic Jean-Pierre Garnier Malet fem un pas més enllà en la comprensió de la naturalesa de l’univers, amb la seva teoria d’un passat, un present i un futur que estarien convivint alhora. Amb Alfred L. Webre, futuròleg que va treballar per a la Casa Blanca en temps de Jimmy Carter per investigar el tema extraterrestre, aprenem definitivament que «no estem sols». Amb J. Z. Knight, canal de l’antiga entitat Ramtha, fem una incursió dins l’apassionant món de la canalització. Amb el científic Dean Radin descobrim què està fent la ciència en l’àmbit d’explorar els fenòmens anomenats paranormals i demostrar-los. El kinesiòleg i terapeuta Alberto Arribalzaga ens parla, entre altres coses, del fet que estem en una realitat que es veu influïda per dos tipus de mons invisibles, els «de la llum» i els altres. La primera part del llibre conclou amb Juan J. López Martínez, metge que es dedica també a la teràpia regressiva, amb qui constatem l’existència de les altres vides, de l’espai entre vides i la repercussió d’actes com ara el suïcidi o l’avortament des de la perspectiva del «més enllà».
La segona part, més centrada en les característiques dels temps actuals, comença amb una nova entrevista a Jean-Pierre Garnier i continua amb una entrevista a Emilio Carrillo, expolític que va experimentar una gran expansió de consciència, que ens parla d’aquest canvi d’època i de moltes altres coses interessants, entre elles què signifiquem com a ànimes en el context del continu de la divinitat. Per la seva banda, el conegut investigador Drunvalo Melchizedek ens parla, entre moltes altres coses, de la xarxa de consciència que s’ha aconseguit restablir al voltant del planeta Terra, i que ens hauria de permetre prosseguir amb la nostra evolució si hi sintonitzem. Anne Givaudan, exploradora dels mons subtils, ens parla sobre el canvi de cicle històric i com hauríem de preparar-nos internament per afrontar-lo. A continuació, el geòleg i investigador Gregg Braden ens parla del temps fractal i que ja va sent hora que trenquem amb els patrons que fan que es repeteixin les circumstàncies indesitjables. Hem de canviar la nostra manera de pensar. Braden ens proporciona informacions perquè obrim les nostres ments. Tot seguit, el físic Patrick Drouot insisteix en el tema que hem d’obrir les nostres ments, en aquest cas per mitjà de parlar dels set cervells i les deu intel·ligències i de la dinàmica espiral, interessant concepte evolutiu que és aplicable tant als individus com a la humanitat en el seu conjunt. Howard Bloom, paleopsicòleg, es remunta a l’origen psicològic de la vida des del mateix Big Bang, que el porta a fer un elogi de l’impuls de la socialitat com a motor de l’evolució. Amb la periodista d’investigació Bianca Atwell parlem de la noosfera, la ment del planeta Terra, la qual ens uneix i té preparades les condicions perquè donem un poderós salt cap endavant. Elisabet Sahtouris, biòloga i experta en economia, desmantella definitivament la prevalença de la llei del més fort a favor de la llei de la cooperació i ens insta a aplicar l’exemple de la biologia a les nostres economies. I, per acabar, tres doctors carismàtics ens donen la seva visió sobre els nous paradigmes de la salut, que són, un cop més, evolutius i indissociables de la necessitat que es produeixi un canvi social potent: Matthias Rath (creador de la medicina cel·lular i promotor del Moviment per la Vida), Ghislaine Lanctôt (autora del llibre La mafia médica) i Luz Ángela Carvajal (que ens parla de la medicina de la consciència).
De tot això podem inferir diverses qüestions essencials que formarien part de les característiques dels nous paradigmes: hem d’ampliar consciència. La realitat inclou molts més aspectes que aquells que habitualment considerem. L’espiritualitat i la nova ciència conflueixen a l’hora de voler donar respostes i solucions als interrogants i els problemes de l’home. Cal que ens adonem que compartim una mateixa essència, i que per tant no estem separats. Així doncs, toca substituir el paradigma de la competició pel de la cooperació, el de l’individualisme pel de la socialitat. Etcètera. Sobretot, és el moment d’estar oberts de cor i de ment. I de ser nosaltres mateixos: dins de la unitat, la plena expressió de la diversitat és essencial.
Els nous paradigmes donen encara més de si. Per exemple, en ells, l’individu descobreix que la realitat que veu i viu és un reflex del que té dins. S’adona de l’enorme poder de les seves creences, i d’unes quantes coses més. Si hi ha ocasió podríem abordar els temes més centrats en l’individu en un següent llibre, que inclouria entrevistes a personatges de tanta rellevància com Eckhart Tolle o Bruce H. Lipton. El que sí que és segur és que aquí estan ara aquestes quatre-centes pàgines totalment aprofitables, les quals desitjo que constitueixin per a tu una font d’inspiració i delit. Si optes per embarcar-te en l’aventura, t’ho agraeixo, et felicito i et desitjo una feliç lectura.

© Francesc Prims Terradas

Leer este artículo en Castellano

[divider]

19 de Febrer

19.30 hores

Presentació del Llibre Nuevos Paradigmas (Editorial Sirio)

Xerrada de l’autor Francesc Prims i signatura de llibres

Casa del Llibre de Barcelona (passeig de Gràcia, 62) 

PORTADA DEL LLIBRE:

Portada Nuevos paradigmas 400px

ENTREVISTATS:

Nuevos Paradigmas Fotos Entrevistados

Portada-Nuevos-paradigmas-660px
[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Segueix-nos a Social Red www.socialred.com

Segueix-nos a Tsu www.tsu.co

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>