<![CDATA[Hi ha tot un corrent de l’«espiritualitat» moderna que ha convertit el «demana i se’t donarà» iniciàtic i ancestral en una mena de patent de cors per tenir qualsevol desig i aspirar que es manifesti. El procediment és: llances el teu desig a l’univers i després «deixes anar» (és gairebé com que t’oblides del desig, encara que la intenció estigui subjacent), l’univers escolta el teu «encàrrec» i et serveix la comanda. Tot el que necessites és tenir una fe profunda; l’assumpte de la fe també està tret d’un missatge iniciàtic i ancestral.

Leer este artículo en Castellano

Cuando los deseos no se cumplen001

No entraré a valorar si això funciona o no funciona. M’importa tractar un aspecte més essencial. M’importa reflexionar sobre el fet que amb aquest missatge es teixeix una amalgama perfecta entre la sensació que estem sent espirituals a la vegada que no hem de renunciar en cap sentit a la filosofia consumista. S’ha forçat l’encaix entre dues coses que, senzillament, no tenen res a veure.
Cuando los deseos no se cumplen002
El context original del «demana i se’t donarà» és iniciàtic, i per tant fa referència a l’ànima perduda, desorientada o que ha tocat fons, gira llavors els seus ulls cap amunt i Déu o l’univers l’assisteixen perquè pugui començar o continuar el seu camí cap a la llibertat íntima. En aquest context, l’ànima pot resultar molt ennoblida, i en el seu camí de noblesa pot necessitar l’assistència de «dalt» per seguir endavant amb algun tema pràctic. Com que el context és el camí de l’alliberament respecte de les il·lusions, de «dalt» solen respondre també a aquestes peticions pràctiques, que són fruit d’una fe intensa i una necessitat peremptòria, i és llavors quan el mar separa les seves aigües, llevat que els «inescrutables designis del Senyor» tinguin pensada alguna altra cosa que serà, a la curta oa la llarga, fins i tot millor per al camí evolutiu de la persona i altres implicats.
CU060711-001hr
Els gurus de la «consumotualitat» (paraula que he inventat per denotar la barreja d’espiritualitat i consumisme) diuen que tot està bé en qualsevol cas; afirmen que si anem perseguint els nostres desitjos aquests seran cada vegada més refinats a mesura que els satisfem, i que de qualsevol manera acabarem, al final, anhelant la fusió amb Déu, o amb l’univers, com ho vulguem anomenar.
Bé, sí, però mentre la set d’Absolut no ha arribat estem en un camí podríem dir indirecte, o previ (mai deixa de ser camí, de qualsevol manera; som divins i tot compta); és el camí d’anar tenint experiències a la vida, però no és el camí de qui pren la directa, amb seriositat i compromís, amb la determinació d’entrar dins la impersonalitat última i alliberar-se dels desitjos i les il·lusions, o de veure’s plenament imbuït per l’amor de Déu. En no tractar-se de la fase «directa» del camí, diríem que ens trobem en un context en què a «a dalt» no els importa tant el que fem o deixem de fer, tinguem o deixem de tenir. Estem somiant i recreant-nos en el somni, i diríem que aquest àmbit no és gaire de la incumbència de «Déu». La incumbència de «dalt» és que ens despertem, i amb aquesta finalitat pot traçar els seus propis plans.

Cuando los deseos no se cumplen004

Aquests plans poden perfectament incloure que els nostres desitjos no es vegin satisfets.
Podem haver pavimentat, en la nostra imaginació, una autopista cap al cel sobre la base de desitjos complerts cada vegada més refinats, però està per veure que aquest full de ruta hagi funcionat mai i condueixi a l’alliberament final. És un pla «consumotual» perfecte, però no vol dir que estigui en harmonia amb les lleis que, des de sempre, condueixen l’evolució de les ànimes.
L’evolució de l’ànima inclou necessàriament un període d’humiliació tal que faci que estiguem disposats a renunciar a tot per tal d’alliberar-nos d’aquest turment. Sense aquest episodi, l’ego no es rendeix, i si l’ego no es rendeix no hi ha manera de poder avançar més enllà d’ell. «Déu està en el nostre interior» però també és una força còsmica, i el sentit d’«aixecar» la mirada al cel en imploració és el de connectar amb aquest «quelcom» vibrant, amorós i viu que és profundament impersonal.

Cuando los deseos no se cumplen005

Així que no és estrany si d’una manera recurrent els nostres desitjos no s’acompleixen, o si arriba el moment en què tot el que teníem se’n va en orris. Això pot obeir a factors kàrmics ia un gran embolic, o pot ser que des de «dalt» vegin proper el nostre despertar i ens convidin a emprendre una via d’alliberament més directa.
La millor manera de veure materialitzats «desitjos» i de gaudir de sincronies molt oportunes consisteix que els nostres «desitjos» es trobin més enllà del desig. Consisteix que desitgem el bé de tots els éssers en última instància i que ens oferim com a instrument per a una major harmonia còsmica. Llavors sí que de «dalt» poden tenir un interès concret i específic a ajudar-nos. Perquè no estaran ajudant un «individu» sinó la creació en el seu conjunt, el fi últimde la qual és despertar del somni de la il·lusió, i així doncs també de l’ambició i del desig.
Tant de bo augmenti la qualitat del nostre «desig», perquè no sigui ja un desig, sinó una aspiració d’una altra classe, en què tots els éssers estiguin inclosos.

© Francesc Prims Terradas

Leer este artículo en Castellano

Cuando los deseos no se cumplen000

[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Segueix-nos a Social Red www.socialred.com

Segueix-nos a Tsu www.tsu.co

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>