<![CDATA[Sempre que llegim o escoltem el que ens espera després de la mort ens trobem davant relats sobre com estem amb els éssers estimats en algun tipus de paradís o sobre com estem de sols i turmentats en algun tipus d’infern o llimbs (quan no deambulem com ànimes en pena aferrats a aquesta dimensió).

Leer este artículo en Castellano

ElCieloYElInfierno
Però encara no m’he trobat amb cap relat (no dic que no n’hi hagi) en què se’ns parli de les nostres possibles interaccions, en el més enllà, amb aquelles persones amb les quals no ens aveníem gaire o que eren els nostres enemics declarats.
Bé, sí, circula una versió segons la qual vam pactar els nostres rols abans d’encarnar; segons aquesta versió, en el més enllà érem ànimes lluminoses i amigues i vam decidir venir a tocar-nos els nassos per aprendre alguna cosa; representa que quan baixi el teló de la nostra actual existència ens retrobarem, tornarem a ser amics i riurem plegats del que va passar.

Brother and sister sticking tongues out at each other

Tant de bo això sigui així, però ho dubto. No connecto amb aquesta explicació. Ho sento una mica massa ingenu o simplista. Perquè si som tan meravellosos tota l’estona a l’altra banda, per què hauríem encarnar i aprendre alguna cosa? Quina diferència hi hauria entre qui ha après a perdonar i estimar, segurament a partir d’experiències fortes, i qui no ha après a fer-ho si després, al final, resplendim igualment com angelets immaculats?
Més aviat sento que deu quedar alguna cosa pendent. Un deute d’amor envers aquells a qui no vam saber estimar. És a dir, si hem tingut uns quants amics i éssers estimats i ens ho passem meravellosament bé amb ells al Paradís, en algun lloc i d’alguna manera està pendent d’atendre el mal que vam fer als altres (o que ens van fer), la distància que vam prendre en relació amb ells i la nostra mútua antipatia. I per més que passem eons de goig i gresca al nostre estimat verger, tard o d’hora arribarà el dia en què haurem d’afrontar això.

La antipatía en el más allá amb imatges 003

Fotograma de la pel·lícula “Enemic” (2013) que ens porta a la pregunta … Què ens defineix com a persones individuals i úniques?


Per què?, perquè no haurem sabut integrar-nos. És a dir, amb sort haurem aconseguit reconèixer-nos i reconèixer algunes persones com a llum…, però només algunes persones. I si per a Déu tots som iguals i ens estima de la mateixa manera, és impossible que puguem fondre’ns-hi si «opinem» diferent d’Ell i fem distincions entre unes ànimes i altres. No haurem adquirit la comprensió, la vibració necessària, per gaudir d’un repòs sense fi en els braços del Creador.
És així com el mandat d’estimar els enemics és molt més que un suggeriment ètic: és un imperatiu transcendental; alguna cosa radicalment imprescindible en nom del nostre alliberament final.
La antipatía en el más allá amb imatges 004
Pot requerir molts anys o moltes vides aquesta conquesta, però tot se simplifica si partim de la base que tots nosaltres som llum disfressada amb algun tipus de vestit que ens enfanga, resultat de les diverses complicacions en què ens hem anat ficant. El joc de complicacions entre humans permet tant que sorgeixi amor i amistat entre nosaltres com que sorgeixi enemistat i antipatia, depenent de les compatibilitats o incompatibilitats en què hàgim entrat, segons les ressonàncies que es produeixin entre les nostres respectives característiques temporals.
Hem de recordar sempre que cap ésser humà fa mal a un altre si se sent ple i feliç, ja que la plenitud convida a la generositat, la bondat i la simpatia. Els éssers humans ens fem mal quan ens falta alguna cosa, quan afrontem les nostres pròpies lluites internes i l’altre ens sembla una pedra posada al bell mig del camí i que ens fa nosa: puntada de peu a la pedra i que no atabali.
La comprensió que els qui d’alguna manera ens van ferir estaven o estan confrontats amb les seves pròpies lluites i els seus propis dilemes, perduts pels carrerons d’un laberint angoixant, hauria de ser suficient per encendre en nosaltres la flama de la compassió. Si el temps i l’espai no existeixen i estem tots ja en Déu, tot allò que ens va ferir, o allò que va fer que feríssim, obeeix tan sols a un desequilibri temporal del qual ens veurem alliberats. I quan ens vegem entre nosaltres sense la disfressa de fang, sense les màscares de gàrgola amb què vam ser espantats i vàrem espantar, i ens contemplem entre nosaltres com plena llum, cap antagonisme serà possible. Déu no deixa mai de saber-ho; nosaltres ho hem oblidat, però només temporalment. Quan també ho sapiguem, amb tot el nostre ésser, estarem integrats, i la pau de què podrem gaudir serà ja definitiva (presumptament).
La antipatía en el más allá amb imatges 005
Així doncs, atenció a aquests enemics, a aquests anodins, a aquests antipàtics. Si no fem tot el que se’ns ocorri per estimar-los una mica més, estarem perdent una ocasió d’or de donar un gran salt evolutiu.

© Francesc Prims Terradas

Leer este artículo en Castellano

[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/matrixpandora ( El Origen y Descifrando La Matrix )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>