<![CDATA[Estem amarats de la informació que quan morim “anem al” cel, a l’infern o als llimbs, sigui com sigui que els concebem i sigui quina sigui la complexitat de la casuística d’aquests mons (és a, dir, que podria haver-hi diversos tipus de cel, d’infern o de llimbs). Un familiar difunt ens pren de la mà, o travessem un túnel de llum, o ocorre qualsevol altre fenomen i vet aquí que apareixem nosaltres en aquella dimensió, sense que calgui res més, com per dret propi.

Leer este artículo en Castellano

18- Una dimensión muy especial amb imatges 01
En canvi, encara no he sabut de cap ésser humà que hagi aparegut en aquest món “perquè sí”, en lloc d’haver hagut de néixer. Es parla d’éssers d’elevada consciència que apareixen o fins i tot es materialitzen, però en cas de produir-se això estem en un context molt especial i diferent del que vull tractar, que és el que ens afecta a tots els mortals.
18- Una dimensión muy especial amb imatges 02
I tots els mortals hem de néixer. Hem de passar per un complex procés de nou mesos abans del qual, a més, hi ha uns pares que han d’haver fet alguna cosa. I moltes coses poden passar durant el procés de gestació; poden produir-se complicacions, o els pares poden canviar d’idea, o nosaltres podem canviar d’idea des de l’altre costat. Això per cenyir-nos a l’àmbit individual. A escala col·lectiva, i en funció de com vagin anant les coses en aquest món, poden passar moltes coses. Imaginem una presumpta decisió col·lectiva o governamental de limitar els naixements (com passa a la Xina) o fins i tot d’acabar amb tots ells. Això últim no és versemblant, però vull considerar-ho com a hipòtesi a l’efecte de la reflexió bàsica d’aquest article, que és la següent: no apareixem en aquest món per generació espontània. Depenem enterament d’altres, dels d’aquest costat del vel, per néixer. I els d’aquest costat del vel estan condicionats per tantes coses (problemes de superpoblació, decisions individuals, problemes de fertilitat, etc.) que sembla una loteria no gaire segura això que acabem naixent.
Imaginem la quantitat d’éssers que estan fent cua esperant el seu torn per néixer, per no parlar que en qualsevol moment podem convertir el planeta en inhabitable i s’acaba la funció per a tothom. És clar que hi ha tants milions d’estrelles i planetes que se suposa que l’experiment té rèplica a molts llocs.
A més del tema de la inestabilitat, no tenim una bona comunicació amb l’altre costat. Algunes persones somien amb qui serà el seu fill o filla, però en general això no passa, de manera que no sabem el que s’espera de nosaltres des d’allà com a pares potencials.
Existeixen coses com l’instint de conservació i de reproducció més la gasolina de l’amor romàntic per intentar còsmicament més o menys garantir que continuaran produint-se gestacions, però no deixa de ser que des d’aquesta dimensió tenim la paella agafada pel mànec en relació amb els naixements.
18- Una dimensión muy especial amb imatges 03
Tot i així, la cosa més o menys va funcionant i la gent va naixent. Però és una cosa massa complexa i màgica perquè puguem considerar-la evident. El fet que no apareguem en aquesta dimensió per generació espontània la converteix en extraordinària, i dóna a l’oportunitat que tenim aquí una connotació molt especial. Hi ha sincronies que desconeixem i guies des de l’altra banda, en curiosa combinació amb el lliure albir de què gaudim en aquest costat del vel. De vegades deuen produir-se els resultats que allà esperen, i altres vegades no.
Però potser, tot i les imperfeccions d’aquest sistema de recalar en una dimensió, no pot fer-se millor. Segurament no pot fer-se millor. Perquè aquesta dimensió és molt física, i segur que no és el mateix preexistir subtilment que materialitzar-se en un cos de carn i ossos. Així doncs, en l’inici dels temps va caldre posar-se mans a l’obra i dissenyar el millor sistema que possibilités experiències físiques a les ànimes.
18- Una dimensión muy especial amb imatges 04
És molta feina. Són moltes molèsties les que es pren Déu, o l’evolució, o la vida, per dissenyar tot això i fer possible la nostra experiència. Si no, preguntem als nostres cossos, i ens parlaran de l’enginyeria impressionant que els permet seguir vius.
Després resulta que tota aquesta feina increïble que implica aquesta dimensió sembla esdevenir una mena de gran broma, perquè al cap d’uns anys morim, aquesta vegada sí “per generació espontània” (és a dir, tot d’una i sense necessitar la confabulació de ningú).
Tot això sembla implicar dues coses: primer, que la nostra existència aquí és molt valuosa, des del moment en què no apareix per aquí qualsevol així com així, i des del moment en què es requereix una enginyeria extraordinària per donar lloc a tota la creació, per no parlar de les constants sincronies requerides perquè puguem tenir determinats tipus d’experiències, entre elles, possiblement, engendrar més éssers. Així doncs, d’una banda hi ha el tema de com és de valuosa la nostra experiència aquí. En segon lloc, la caducitat de tot el que hi ha aquí, i de les nostres vides en particular, constitueix un factor gens menyspreable de l’equació, que sembla indicar el següent: “Tot el que vas viure a la Terra no va ser res. No tenia valor per si mateix en realitat. El tema és: què has après durant aquests anys?”
18- Una dimensión muy especial amb imatges 05
De manera que tenim una oportunitat meravellosa… d’aprendre. I la lliçó primera i més fonamental és que tot el que acumulem en termes materials haurà constituït una gran pèrdua de temps.
El sentit més fonamental de la vida sembla remetre’ns doncs a que nodrim el que és més subtil en nosaltres. Això és tot un exercici en aquesta dimensió. No sembla complicat en les dimensions on apareixem per generació espontània, on tenim dret d’estar perquè sí; dimensions on no podem morir, per tant on no hem de lluitar per la nostra supervivència i on en conseqüència no estem posats a prova ni desenvolupem els nostres egos. El tema és: ¿què queda de diví en nosaltres quan si jo menjo potser l’altre no menja, quan tinc el potencial d’acabar amb la vida de qualsevol ésser i els altres amb la meva, quan crec que he de fer-me amb un espai (o determinada ocupació, parella, provisions, etc.) abans que ho aconsegueixi algú altre? Bé, si la vida física fos eterna, la lliçó podria ser la següent: beneit l’últim. Però el gran gest còsmic de complicitat és que això dura poc, i que l’únic que ens emportarem serà el nostre estat d’ànima.
18- Una dimensión muy especial amb imatges 06
Quina herència volem endur-nos? La de la competitivitat, l’egoisme, la separació o la por? O potser podem trobar més desitjable emportar-nos un nivell major d’alegria, la qual resulta sempre d’algun tipus d’interconnexió, la qual cosa, a més, ens faci ressonar amb una propera dimensió més agradable?
La gran lliçó de “no us acabeu de creure aquesta existència física” és la lliçó que no oblidem mai les ànimes que som, ni en les pitjors circumstàncies. És fàcil dir-ho, és clar. Incorporar-ho, no tant. Però la finalitat d’un disseny tan majestuós pot molt bé ser, només, que acabem per mirar més enllà d’aquest disseny per reconèixer les ànimes que som, en unitat amb totes les altres.

©Francesc Prims Terradas

Leer este artículo en Castellano

Puerta-dimensional
[divider]

CONNECTA AMB LA CAJA DE PANDORA

Si vols rebre actualitzacions periòdiques de tot el que anem publicant, Subscriu-te al llistat de correu Aquí
[tabs_head] [tab_title]Reds socials[/tab_title] [tab_title]Visita les nostres webs[/tab_title] [tab_title]Portals de Vídeo y Audio[/tab_title] [/tabs_head]

Segueix-nos a  Facebook www.facebook.com/pandoravideo ( Pàgina Oficial ) www.facebook.com/groups/lacajapandora/ ( Grup )

Segueix-nos a Google+ www.plus.google.com/+LacajadepandoraEu1

Segueix-nos a Twitter www.twitter.com/cajapandora1

Visita y suscribeix-te la web de La Caja de Pandora www.lacajadepandora.org

Visita la web de videos de La Caja de Pandora www.cajadepandora.tv

Visita y suscribeix-te al Periódico de La Caja de Pandora www.pandoranews.eu

Suscribeix-te als canals de vídeo La Caja de Pandora:

www.youtube.com/lascajasdepandora ( Principal )

www.youtube.com/siyiyi ( Luís Palacios ) www.youtube.com/caixadepandoraTV ( Catalán ) www.youtube.com/PandorasTv ( Inglés )

Suscribeix-te al canal d’Audio de La Caja de Pandora: www.ivoox.com/escuchar-caja-de-pandora-audios_nq_4454_1.html

Segueix-nos a Vimeo www.vimeo.com/channels/lacajadepandora

[divider]]]>